8 Mart 2014 Cumartesi

WPTR.İNFO 1 YAŞINDA....

Windows phone türkiye info artık 1 yaşında... Wp kullanıcıların en çok ziyaret ettiği ve telefonda uygulama haberlerini hem telefondan hemde siteden alıyordu. Ve 3 insan bir araya gelerek oluşturdukları bu site şuan çok iyi bir şekilde yol katettiğini görüyoruz. Bizde sitenin birinci yaşını kutlar nice yaşlara olmasını dileriz... Wptr.info  1. Yaşını web sitede şöyle dile getirdi...

Wptr.info 1.Yılını Kutluyor.


 

wptr_1yil

Değerli takipçilerimiz bugün wptr.info ailesi olarak 1. Yılımızı kutlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Daha dün gibi hatırlıyoruz. Windows Phone seven 3 kişi olarak bir delilik bir heyecanla bildiklerimizi başka insanlar ile paylaşma kararı aldık 7 Mart 2013 tarihinde. Zaten bu kurucu editörlerden en çok tanıdığınız Hüseyin Mutlu oldu. Bu günlerde kendisinin eksikliğini yaşıyoruz ama yeni baba olma izninin bitmesi ile siz takipçilerimizin sorularını cevaplamak için can atıyor.

Aslına bakarsanız site deneyimimiz wp8user bloğu ile başladı. Buradaki ilk yazılarımız bizler için tamamen yeni bir deneyimdi. Birbirini tanımayan insanların birbirine kaynaşmasıydı. Zaman ilerledikçe daha iyisini neden yapmayalım dürtüsü ile uzun tartışmalar sonucunda www.windowsphoneturkiye.info doğmuş oldu.Tabi bu doğuşta ülkemizin kemikleşmiş droid sever site editörlerinin tutumları da etkili oldu. Sitenin isminin uzun olmasının en önemli etkeni ve sorumlusu Osman Şahin’e sevgilerimizi iletiriz. :)

O günlerde wp8 toy bir midilli gibiydi. Hızlı olması ve değişik ara yüzü farklı şeyler isteyenleri bir araya getiriyordu. Tabi wp8 in gelişiminde Nokia severlerin etkisi büyük oldu. Sitenin Nokia kullanmayan tek yazarı olmak inanın hiç kolay değil. O günlerdeki ilk sitemizin görünümünü de merak ediyor olabilirsiniz merakınızı giderelim hemen.

 

Adsız

Şu anda o günkü ekibimizden Ali ve Ereni droid canavarına kaptırdık. İlk günden beri hep dediğimiz şey Windows Phone’un gelişimi için süre gerektiği idi. GDR1 hayatımıza ufak ama önemli gelişmeler getirdi. GDR2 ve GDR3 bu etkiyi daha üst seviyeye çıkardı. Bizimle birlikte Windows Phone’un geldiği yeri Windows Phone 8 Gelişimi adlı makalemizde bulabilirsiniz. (http://www.windowsphoneturkiye.info/guncel-haberler/windows-phone-8-nereden-nereye/) Editörler olarak inanın en sıkıntı çektiğimiz ve çaresiz kaldığımız konu Subway Surfers idi. Kaldı ki bu konuda haber yaparken 512mb desteği gelmediği sürece halimizin duman olduğunu yakinen biliyoruz. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum bizim Nokia yada Microsoft ile organik bir bağımız yok.

Ve günlerden bir gün metro temamızı değiştirme kararı aldık ve sitemiz bugünkü halini aldı. Sitenin önceki hali tam olarak böyleydi;

gvfhg

Burak Dalyanda’nın yoğun emekleri ile Windows Phone da pek aşina olunmaya bir ara yüzle wptr.info uygulamamız marketteki yerini aldı. Uygulamanın yeni versiyonu editörlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Yakın zamanda sizler ile buluşuyor olacak. Bunun için Microsoft onayı bekliyoruz.

aff7f9a5-fd98-4631-b13b-bcb35ca0dc90

Uygulama konusunda, ilk çıkışta bizim kendimizi anlatamama sorunu yaşadığımızı kabul ediyoruz. Uygulamamızın ücretli ve reklamlı iki versiyonu olması gerekiyordu. Uygulama ücretli algısı oluşturduk. Bu konudaki eleştirilerinizde haklısınız.

1896911_10203472235590511_1530958159_n

Uygulamamız, wptr.info+ ve wptr.info olarak ikiye bölünüyor. *Wptr.info+ ücretli versiyon olacak ve reklam içermeyecek. Şu anda uygulamayı satın alan takipçilerimiz, uygulamayı güncelleyerek kullanılmaya devam edecek.

*wptr.info ise ücretsiz olacak ama reklam içerecek. Uygulamayı kullanmak isteyen ama ücret ödememiş kullanıcılarımız ise bu yeni uygulamayı telefonlarına indirecekler. İki versiyonun kullanım açısından bir farkı olmayacak.

1957601_10152290369696178_1245479688_n

Tamamen samimi bir ortamda sizler ile birlikte olmaya çalışıyoruz. Bazen sitemizde haberler aksıyor bunun farkındayız. Ama lütfen profesyonel olarak bu işleri yapmadığımızı ve her birimizin normal yaşantısında farklı işler ile uğraştığı gerçeğini unutmayınız. Bizim için kesinlikle sayılar 1. sırada değil önemli olan sizlere faydalı olabilmek. Ve bir ricamız foruma{http://forum.windowsphoneturkiye.info/} daha fazla ilgi göstermeniz. Uygulamamızın yeni sürümleri ile Facebook ile yorum yapabileceksiniz. 2. Güncelleme ile ise direkt forum içeriği uygulama ile entegre olacak.

Şu günler Windows Phone için beklenen zıplamanın yapılacağı 8.1 Blue güncellemesi ile önem kazanıyor. Lumia 1520 ile wp de nasıl performans canavarı olabileceğini gösterdi. Hayatımıza bildirimler ve kısa yollar geliyor biraz daha sabır lütfen.

Bizleri yalnız bırakmadığınız için ve hatalarımız, eksiklerimizle bize sahip çıktığınız ve aile olma yolunda bizi onurlandırdığınız için tüm editör arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca Türkçe Cortana etkinliğinde Windows Phone 8 için emek veren diğer kardeşlerimiz www.windowsphonehaber.com ve Windows Phone’un Türkiye’deki ilk sitelerinden www.wincomin.com daki editör arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

 
 
Copyright © 2014