1 Nisan 2014 Salı

Safahat Mehmet Akif Ersoy'un Bütün Şiirleri Apk Uygulaması

[caption id="attachment_1349" align="aligncenter" width="300"]sefahat apk uygulaması full indir sefahat apk uygulaması full indir[/caption]

Safahat , Mehmet Âkif Ersoy'un 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren eserdir. Bu kitap, Safahat'i oluşturan yedi kitapla birlikte Safahat'e dahil olmayan 5 şiiri de içermektedir.

Safahat, Türkiye’de en fazla okunan şiir ve fikir kitaplarındandır. İçerdiği şiirlerin konusu dönemin sosyal sorunları, tarihi ve dini konularıdır.

Kelime olarak “Hayatın değişik yüzleri, görünümleri”anlamına gelen Safahat, yedi kitabın da ortak adıolmuştur ancak şairin sadece 1911 yılında
yayınlanan ilk şiir kitabı “Safahat” adını taşımıştır.Şairin daha sonra yayınladığı diğer kitaplar “ikincikitap”, “üçüncü kitap” olarak adlandırılır vekendilerine ait alt başlıklar taşırlar. Safahat adıaltında bir araya gelmiş kitaplarının alt başlıklarısırasıyla şunlardır: Safahat (1911), SüleymaniyeKürsüsünde (1912), Hakkın Sesleri (1913), FatihKürsüsünde (1914), Hatıralar (1917), Asım (1924),Gölgeler (1933).



İstiklâl Marşı, Safahat’da yer almaz. Şair bununnedenini marşın Türk milletinin eseri olduğu

düşüncesiyle açıklamış ve bu düşüncesini “Onumilletime ve kahraman ordumuza hediye ettim.Zaten o milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnızg

Mehmet Âkif Ersoy (doğum adı: Mehmet Ragif, 20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936), baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek asıllı olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü ve milletvekilidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. Çanakkale Destanı, Bülbül, Safahat en önemlieserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasındamilletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır.


Okuma bilgileri




Akıllı Telefonlar ve Tabletler

Android ve iPad/iPhone için Google Play Kitaplar uygulamasını yükleyin. Hesabınızla otomatik olarak senkronize olur ve nerede olursanız olun çevrimiçi veya çevrimdışı olarak okumanıza olanak sağlar.

Dizüstü Bilgisayarlar ve Masaüstü Bilgisayarlar

Google Play'de satın alınan kitapları bilgisayarınızın Web tarayıcısını kullanarak okuyabilirsiniz.



e-Okuyucular ve diğer cihazlar

Sony eReader veya Barnes & Noble Nook gibi e-mürekkep cihazlarında okumak için, dosyayı indirmeniz ve cihazınıza aktarmanız gerekir. Dosyayı desteklenen e-Okuyuculara aktarmak için lütfen ayrıntılı Yardım merkezi talimatlarını uygulayın.





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum

Yorum Gönder

 
 
Copyright © 2014